Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Blanenská přehrada Palava bude bez vody

Datum: 10.11.2020

r8558-2008-04-16-10-37-42

Zatím není jasné, na jak dlouho bude nádrž na suchu. Bezmála hektar a půl rozlehlá plocha totiž kvůli technické závadě musí vypustit a opravit. Informoval o tom Deník.

Blanenští úředníci uvedli, že je na vině vadné ocelové potrubí, které vede skrz hráz a prosakuje. Zbytek vody se vypustí po výlovu ryb. „Čekáme menší množství kaprů, tolstolobiky, amury a nějaké dravce. Ryby kromě tolstolobiků převezeme nad město do nádrže Vrbice,“ uvedl předseda blanenské rybářské organizace Martin Sklář. Místo monitoruje také zástupce Agentury ochrany přírody a krajiny.

„Nádrž má po revitalizaci, na kterou město získalo dotaci, dohled po dobu dvaceti let. Jde o to, aby po vypuštění neuhynuli například obojživelníci, raci nebo škeble. Jejich případný transport bude zajištěn,“ upřesnil Sklář. Město nechá potrubí opravit na přelomu listopadu a prosince. Akce vyjde na půl milionu. Palava, která je oblíbeným místem pro koupání, oslaví příští rok padesát let. Nachází se zde také brouzdaliště pro malé děti a dětské hřiště. Kolem nádrže je rozsáhlá travnatá plocha pro odpočinek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 × 5 =