Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Další únik látky do Bečvy

Datum: 29.10.2020

becva_pod_mostem_v_j_201004-214240_ako-1

Do řeky Bečvy ve Valašském Meziříčí-Juřince opět unikla neznámá látka. Na hladině řeky se vytvořila pěna, k události vyjížděli hasiči, kteří odebrali vzorky vody. Radiožurnálu to potvrdil starosta města Robert Stržínek. Podle informací rybářů nedošlo k úhynu ryb.

„V Bečvě se opět objevila neznámá látka pod Juřinským mostem na vyústění kanálu, který vede z rožnovské bývalé Tesly. Samozřejmě, že z důvodu opatrnosti varujeme na základě pokynů velitele hasičů veřejnost, aby nevstupovala do Bečvy a stranila se jakéhokoliv odběru vody od toho Juřinského mostu dál po jejím toku,“ uvedl pro Radiožurnál Stržínek, který věřil, že se nejedná o kyanid, který řeku kontaminoval již před měsícem a způsobil úhyn desítek tun ryb.

Na místo kromě policie dorazili také inspektoři ČIŽP z Brna a Olomouce. „Inspektoři už mají nabrané vzorky, které budeme předávat do laboratoře k rozborům. Stejně tak to pravděpodobně učinili hasiči a vodoprávní úřad,“ řekl mluvčí inspekce Radka Nastoupilová. Nadále také pokračuje pátrání po viníkovi ekologické havárie na Bečvě ze září. Kontaminace řeku postihla v úseku pod Valašským Meziříčím až po Přerov.

Foto, zdroj: Český rozhlas

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dva × tři =