Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Ústí nad Labem odvede vodu z plaveckého areálu

Datum: 25.10.2020

bigstock-134691551

Radní Ústí nad Labem schválili vyhlášení zakázky, jejíž cena přesahuje 19 milionů korun. Cílem je vybudování kanalizačního potrubí pro odvod odpadních vod z plaveckého areálu. Informovala o tom Mladá fronta DNES.

„Zbytkové vody z technologie bazénů a dešťové vody ze zpevněných ploch a střech budou akumulovány ve venkovní části areálu Klíše v již vybudovaných jímkách. Pomocí čerpadel budou odváděny do výtlakového kanalizačního potrubí se zaústěním do uzavřeného koryta Klíšského potoka v Masarykově ulici,” řekla mluvčí města Romana Macová. Trasa kanalizačního potrubí povede ulicemi Na Spálence, Štefánikova, Beethovenova a Masarykova.

Dalším projektem je probíhající rekonstrukce přivaděče pro Ústí nad Labem za 133 milionů. Páteřní vodovodní přivaděč mezi vodojemem Michalovice a armaturní šachtou Libochovany na pravém břehu Labe opravuje Severočeská vodárenská společnost (SVS). Díky stavbě za 133 milionů korun budou zajištěny stabilní dodávky pitné vody z úpravny Velké Žernoseky pro 110 tisíc obyvatel Ústí nad Labem a blízkého okolí.

SVS na projekt obdržela dotaci ministerstva zemědělství 79 365 000 korun. Práce, které byly zahájeny v březnu 2019, se s ohledem na zajištění dodávek pitné vody pro obyvatele rozdělily do pěti etap. Provoz původního vodovodního přivaděče byl zahájen v roce 1972. Ocelové potrubí už bylo na hranici životnosti a korodovalo. V posledních letech docházelo k častým haváriím a poruchám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

devatenáct − jedna =