Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

CTX – zcela nová řada vysoce výkonných odstředivých čerpadel

Datum: 22.10.2020

CTX website banner

Tapflo představuje CTX, zcela novou, prémiovou řadu vysoce výkonných odstředivých čerpadel, které se vyznačují robustní konstrukcí, spolehlivostí provozu a flexibilitou aplikací.

Konstrukce vysoce výkonného odstředivého čerpadlo Tapflo řady CTX zajišťuje, že lze řadu přizpůsobit různým aplikačním a procesním podmínkám, což poskytuje větší flexibilitu s možnostmi rychlé a snadné úpravy provedení. Zaměnitelnost dílů mezi typy a velikostmi čerpadel umožňuje levnější a snazší údržbu.

Ústředním prvkem je otevřené oběžné kolo, které lze optimalizovat tak, aby vyhovovalo každému médiu a aplikaci při zachování schopnosti čerpat viskózní produkty, zejména ty s vyšším obsahem pevných částic. Dalším klíčovým prvkem je možnost dvojité mechanické ucpávky, která není v kontaktu s čerpanou kapalinou a je mazána separační kapalinou. Díky separaci nehrozí riziko chodu nasucho nebo úniku čerpaného media do atmosféry.

“Na konstrukci čerpadla CTX jsme začali pracovat, protože koncovým uživatelům chybělo odstředivé čerpadlo prémiové řady, které se vyznačuje vysokým výkonem a robustní konstrukcí s vynikajícím poměrem kvality a ceny. Abychom uspokojili tuto poptávku, vyvinuli jsme vysoce výkonné čerpadlo CTX. Čerpadlo se vyznačuje nízkou hlučností a vibracemi, jednoduchou údržbou a robustní konstrukcí. Hlavními konstrukčními principy při vývoji čerpadla byly poslední dva výše zmíněné faktory v kombinaci se snahou o dosažení nejvyšší účinnosti na trhu. CTX je navrženo, aby bylo ještě robustnější, než by bylo očekáváno při normálním provozu. Z našeho úhlu pohledu jsou výdrž a výkon v prémiových výrobcích zásadní. Chceme se prezentovat spolehlivostí, ne jako prodejce náhradních dílů” vysvětluje Mikołaj Laguna-Horodniczy, globální marketingový manažer ve společnosti Tapflo Group.

Čerpadla CTX jsou k dispozici v hygienickém (CTX H) a průmyslovém (CTX I) provedení. Čerpadla jsou optimalizována pro vysoce efektivní výkon v širokém rozsahu provozních podmínek pro různá průmyslová odvětví. Tapflo CTX je vynikajícím řešením pro typické mlékárenské aplikace jako je čerpání mléka a jogurtu. CTX je také výbornou volbou pro náročné chemické a farmaceutické aplikace, jako je čerpání chemikálií a hotových výrobků ze skladovacích nádrží, kontejnerů a lázní. Další aplikací, kde lze CTX uplatnit je čerpání různých přísad a produktů, jako jsou jedlé oleje, ochucovadla a šťávy. Také je možnost využití čerpadla v pomocných aplikacích, jako je čerpání čistících kapalin a vody.

„Tapflo čerpadlo CTX je vysoce hygienické a sanitární odstředivé čerpadlo, protože ucpávka hřídele není v přímém kontaktu s médiem. Je snadno čistitelné a čerpaná kapalina se nekontaminuje . CTX má lepší výkon a účinnost než jiná podobná čerpadla na trhu. Je k dispozici za konkurenceschopnou cenu. Jako všechna ostatní čerpadla Tapflo můžeme dodávat CTX z naší vlastní továrny a poboček po celém světě. Krátké dodací lhůty jsou součástí našeho poslání” říká Håkan Ekstrand, CCO (Chief Commercial Officer) ve společnosti Tapflo Group.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

8 − 1 =