Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Ve východní části Česka hrozí dále povodně

Datum: 16.10.2020

deste

Na deseti místech Česka platí nejvyšší povodňový stupeň, označovaný jako stav ohrožení. Na téměř 30 místech hladina dosáhla druhého, tedy středního stupně povodňové aktivity. Téměř ve všech případech už ale výška hladiny stagnovala, nebo klesala.

„Srážky se v noci na čtvrtek 15. října vyskytovaly už jen ojediněle. Maximálně napršelo za uplynulých šest hodin do pěti milimetrů,“ uvedli ráno meteorologové. Třetího, nejvyššího stupně povodňové aktivity, přesto dosahovala ve čtvrtek dopoledne Chrudimka v Nemošicích, Novohradka v Úhřeticích, Bečva v Dluhonicích, Opava v Děhylově, Valová v Polkovicích, Svratka v Židlochovicích, Morava v Moravičanech, ve Spytihněvi, ve Strážnici a Lanžhotě.

Druhý stupeň platil na zhruba na třech desítkách míst na východě Česka. Voda zaplavila silnice, pole, zahrady a sklepy. Výstraha meteorologů před vysokým rizikem povodní platí až do odvolání pro celou Moravu a Slezsko s výjimkou okresů Znojmo a Moravský Krumlov. Na východě a severu Čech platí varování pro celý Pardubický a Královéhradecký kraj, východní polovinu Libereckého kraje i středních Čech a také pro okresy na východě Ústeckého kraje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

13 − sedm =