Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Nejrozsáhlejší kladenská vodovodní rekonstrukce bez přerušení dodávek vody

Datum: 11.09.2020

dav

Závěrečnými pracemi bude na podzim pokračovat rekonstrukce klíčového uzlu vodovodní sítě na křižovatce ulic Wolkerova a Železničářů v Kladně a obnova významné části přívodního řadu vedoucího z největšího zemního vodojemu Kožova Hora, kam je přiváděna voda z nadregionálního přivaděče KSKM (Kladno – Slaný – Kralupy – Mělník). Do finále tak jde podle Lenky Kozlové ze Středočeských vodáren největší vodárenská investice v Kladně v novodobé historii. Lidem navíc nebude přerušena dodávka pitné vody.

„Tuto zásadní investici, spočívající nejen v obnově přivaděče, ale i navazujících vodovodních řadů, jsme rozdělili na dvě etapy. První etapa proběhla na jaře letošního roku a díky manipulacím na síti se nám podařilo tyto práce provést s minimálním dopadem na odběratele. Druhá etapa, která se týká rekonstrukce klíčového potrubního uzlu a částečné výměny přívodního řadu, je technicky složitá a náročná, a proto přípravu na nadcházející práce nepodceňujeme. Tato druhá etapa proběhne bez přerušení dodávky vody pro zákazníky vodáren, což bude vykoupeno zvýšením rizik poruch na stávající vodovodní síti,“ vysvětlil provozní ředitel Středočeských vodáren Pavel Pobříslo.

Podle ředitele společnosti Vodárny Kladno – Mělník Josefa Živnůstka vybraná technologie na největší vodárenské investici na Kladně patří mezi moderní pracovní postupy, které následně zajistí komfort při dodávce pitné vody a hlavně dlouhou životnost vodárenského zařízení.

„Práce na vodohospodářských zařízeních budou probíhat od října do prosince letošního roku. Ovšem již od poloviny září se zahájí přípravné práce, které spočívají v manipulaci na síti. Přepásmováním stávající vodovodní sítě, změnou toku vody v řadech a zvýšenými průtoky v potrubí může dojít k častějším poruchám. Nelze vyloučit ani případné zhoršení senzorických vlastností dodávané vody, které ovšem nemá vliv na její mikrobiologickou kvalitu. Naše akreditovaná laboratoř bude jakost dodávané vody pravidelně sledovat,“ doplnil Pobříslo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

18 + 14 =