Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Povodí Odry k aktuální hydrologické situaci

Datum: 22.08.2020

1231-preview

K 20. srpnu spadlo na území ve správě Povodí Odry až 160 milimetrů srážek, přičemž srážky během úterního dne měly hlavně bouřkový charakter a zasáhly území s malým povodím.

Na třech tocích byly dosaženy 1. SPA (Polančice v Polance, Ludgeřovický potok v Ludgeřovicích a Krasovka v Radimi) a krátkodobě i 2. SPA (Polančice v Polance a Krasovka v Radimi). Během středy 19. srpna srážky pokračovaly hlavně v podhůří Beskyd a v Beskydech a bylo zasažena již větší část povodí a to pravostranné přítoky horní Odry a hlavně povodí horní Ostravice a horní Olše, kde v Jablunkově spadlo přibližně 156 milimetrů srážek za 24 hodin.

Na významných vodních dílech jsme na začátku povodňové epizody byli v zásobních prostorech nebo na úrovni zásobních hladin, uvedlo Povodí Odry, které působí na rozloze 6252 kilometrů čtverečních, kde leží 1111 kilometrů významných vodních toků. Podnik spravuje 8 údolních nádrží, 3 gravitační převody vod, 31 malých vodních nádrží, provozuje 80 jezů a 9 malých vodních elektráren.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

tři × 3 =