Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Policisté kontrolovali dodržování pravidel na Orlíku

Datum: 20.08.2020

policiste-kontrolovali-dodrzovani-pravidel-na-vode-02_denik-630-16x9

V pátek 14. srpna se uskutečnila na Orlické přehradě policejní akce Voda 2020. Jedná se o preventivní projekt, na kterém policisté spolupracují se Státní plavební správou. Informoval o tom Deník.

Rekreační lokalita nádrže Orlík je dle vyjádření policejní mluvčí Kamily Čuřínové Ingrišové oblíbeným místem, kde se setkávají turisté na parnících i vyznavači jízdy na loďkách, člunech, skútrech a dalších plavidlech. Romantické prostředí u hradu Zvíkov, zámku Orlík i zátoky s hausbóty a plachetnicemi, to je krásné prostředí pro trávení volného času, nesmíme však zapomínat, že na vodních cestách platí pravidla, která musí všichni a především vůdci plavidel dodržovat, podotkla Čuřínová.

Policisté z obvodního oddělení Zvíkovské Podhradí, do jejichž teritoria spadá mimo jiné i vodní plocha, společně s kolegy ze Státní plavební správy v čele s ředitelkou Klárou Němcovou, kontrolovali plavidla a jejich osádky. Dále se zaměřili na vůdce plavidel, kontrolu dokladů, požití alkoholu či návykových látek, povinné vybavení lodí i jejich technický stav. Podle Čuřínové odhalili jen drobnější nedostatky.

Orlická přehrada je součástí Vltavské kaskády v jižních a středních Čechách. Byla vybudována v letech 1954–1961 a přehradila tok Vltavy u Solenice na Příbramsku. Vzniklému jezeru muselo ustoupit 14 mlýnů, velký počet pil a 650 obytných a hospodářských staveb. Přehrada byla uvedena do provozu 22. prosince 1961. Největší hloubka je 74 metrů a jde o nejobjemnější nádrž v České republice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

2 × čtyři =