Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

OVAK: Solidarita s Ostravou je nezbytná

Datum: 12.08.2020

ostrava

Řada ostravských kulturních zařízení, zájmových spolků nebo neziskových organizací přišla v tomto roce o finanční podporu partnerů a sponzorů, protože v souvislosti s koronavirovou krizí byla většina akcí zrušena, uvedly Ostravské vodárny a kanalizace.

„Tento fakt, spolu s přetrvávajícími negativními dopady krize na ekonomiku v České republice, aktuálně zvyšuje existenční tlak zejména na kulturu, ale i další neziskové aktivity. Společnost Ostravské vodárny a kanalizace se rozhodla, že finančně podpoří společnosti, se kterými měla v letošním roce dohodu o partnerství a podpoře i přesto, že se připravované akce vzhledem k opatření proti šíření koronavirové infekce neuskutečnily či posunuly. Celkově bude pomoc nejen zachována, ale dokonce navýšena na téměř 1,4 milionu oproti loňským 1,1 milionu,“ vysvětlily vodárny.

Vedení společnosti se rozhodlo, že podpoří například Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, Ostravská konzervatoř, Dolní oblast Vítkovice nebo Ostravské centrum nové hudby. Spolu s financemi, které ze společnosti OVAK získávají každoročně i subjekty z oblasti podpory handicapovaných osob, jde celkově o částku vyšší než 1 milion. „Jsme součástí Ostravy a cítíme povinnost přispět k zachování kontinuity projektů, které jsou její neodmyslitelnou součástí,“ doplnil generální ředitel OVAK Vojtěch Janoušek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

třináct − deset =