Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Rekonstrukce přivaděče pro Ústí nad Labem za 133 milionů

Datum: 29.06.2020

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Páteřní vodovodní přivaděč mezi vodojemem Michalovice a armaturní šachtou Libochovany na pravém břehu Labe opravuje Severočeská vodárenská společnost (SVS). Díky stavbě za 133 milionů korun budou zajištěny stabilní dodávky pitné vody z úpravny Velké Žernoseky pro 110 tisíc obyvatel Ústí nad Labem a blízkého okolí.

SVS na projekt obdržela dotaci ministerstva zemědělství 79 365 000 korun. Práce, které byly zahájeny v březnu 2019, se s ohledem na zajištění dodávek pitné vody pro obyvatele rozdělily do pěti etap. Provoz původního vodovodního přivaděče byl zahájen v roce 1972. Ocelové potrubí už bylo na hranici životnosti a korodovalo. V posledních letech docházelo k častým haváriím a poruchám.

SVS navýšila meziročně objem investic

Severočeská vodárenská společnost v roce 2019 navýšila meziročně objem investic do majetku a na budování nových staveb o 334 milionů na 1,58 miliardy. Uvedl to generální ředitel Bronislav Špičák 18. června na jednání valné hromady, kde akcionáři zároveň rozhodli o investování zisku 568 milionů z roku 2019 do obnovy infrastruktury.

Společnost letos investuje do obnovy a výstavby majetku 1,36 miliardy korun. Vodohospodáři na severu Čech opraví nebo nově postaví 60 kilometrů vodovodního a 22 kilometrů kanalizačního potrubí. Rekonstrukce se dočká řada vodojemů a čistíren odpadních vod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 × tři =