Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Zvýšené nároky na vodohospodáře při nouzovém stavu

Datum: 16.04.2020

spvs

Opatření dané nouzovým stavem kvůli šíření nemoci COVID-19 kladou na zaměstnance vodárenských společností zvýšené nároky. Například Šumperská provozní vodohospodářská společnost zdůraznila, že zajištění dodávek kvalitní pitné vody pro obyvatele regionu a odvádění odpadní vody je v době zvýšených hygienických opatření ještě důležitější než za běžné situace.

Vodohospodáři na Šumpersku už dříve požádali, aby občané nevstupovali do kanalizace a neotvírali ji, ale vždy se obrátili na pracovníky vodáren, kteří jsou k tomuto účelu oprávněni, školeni a vybaveni. „V tuto dobu o to více apelujeme na naše klienty, aby dodržovali patřičná nařízení příslušného kanalizačního řádu a nevhazovali do kanalizace prostřednictvím záchodů nevhodné předměty. Upozorňujeme, že použité kapesníky patří do odpadkového koše, nikoliv do kanalizace, protože mohou být zdrojem koronavirové infekce,“ uvedl obchodní ředitel Jan Havlíček.

Firma také uklidnila zákazníky a obyvatele Šumperska, že k přerušení dodávky vody z důvodu epidemie koronaviru reálně nemůže dojít. V této souvislosti vodohospodáři sdělili, že je zde vypracovaný havarijní a krizový pandemický plán a v něm definovaná zastupitelnost jednotlivých pracovníků a také zastupitelnost zdrojů a úpraven pitné vody. Mnoho objektů je také podle nich kromě toho vybaveno plně automatickými, dálkově řízenými systémy. Není tedy nezbytně nutná přítomnost obsluhy 24 hodin denně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

devět + čtrnáct =