Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

PVK: Světový den vody v Podolské vodárně

Datum: 01.03.2020

vodarna-podoli

21. a 22. března Pražské vodovody a kanalizace oslaví Světový den vody tradičně v Muzeu pražského vodárenství v Podolské vodárně. Vstup je zdarma.

Muzeum podle PVK nabízí skutečné skvosty – například vodovodní potrubí z antického období, část hradního vodovodu z doby Rudolfa II. či model čerpacího soustrojí z rukou vynálezce Josefa Božka. Na své si také přijdou děti, pro které jsou připraveny interaktivní hry. Součástí programu bude přednáška zemědělce a lesníka Daniela Pitka na téma Pestrá krajina potřebuje vodu. Ta se uskuteční v sobotu 21. března od čtyř hodin odpoledne v čerpací stanici Podolské vodárny.

Vodárna loni oslavila 90 let. Také v ní probíhá rekonstrukce kvůli zkvalitnění pitné vody, která proudí za mimořádných okolností z tohoto náhradního zdroje do sítě. V letech 2025 až 2030 má přijít na řadu velká modernizace za 1,7 miliardy korun. Pražská vodohospodářská společnost totiž připravuje rozsáhlou inovaci přivaděčů vody z Káraného, které zásobují Prahu. Rovněž bude potřeba vybudovat přivaděč z Podolí do vodojemu na Floru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dva × pět =