Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Kofola postaví za 180 milionů sídlo v Dolních Vítkovicích

Datum: 07.02.2020

pleskot.kofola

Společnost během dvou let vybuduje  nové sídlo v areálu bývalého Dolu Hlubina v Dolní oblasti Vítkovice v Ostravě. Za zhruba 180 milionů korun zde opraví budovu Nových koupelen. Součástí projektu, který má být dokončen v roce 2022, bude také návštěvnická stezka, řekla mluvčí Kofoly Jana Ptačinská Jirátová. Kofola dnes sídlí v ostravské Porubě.

„Naskytla se nám výjimečná příležitost – stát se součástí Dolní oblasti Vítkovice, která se v posledních letech proměnila na jedinečné vzdělávací, společenské a kulturní centrum. Právě zde jsme zakoupili budovu Nových koupelen, které bychom rádi vdechli nový život,“ uvedl provozní ředitel Skupiny Kofola René Musila.

Budova také dostane novou prosklenou nástavbu. „Vzhledem k tomu, že jde o přestavbu památkově chráněné budovy, jejíž revitalizace nese značné náklady, těší nás, že se nám podařilo na realizaci projektu získat dotaci Integrovaného regionálního operačního programu ministerstva pro místní rozvoj. Rádi bychom s realizací začali v první polovině roku 2020,“ sdělil dále Musila.

Kofola rovněž kupuje stoprocentní podíl ve společnostech Karlovarská Korunní a Ondrášovka. K dokončení obchodu by mělo dojít v první polovině roku 2020. Transakci ještě musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Kofola tím chce rozšířit portfolio o tradiční české minerální vody.

„Do schválení Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže a vypořádání transakce všechny výše jmenované společnosti fungují i nadále jako samostatné jednotky bez společné vazby,“ uvedli zástupci Kofoly. Karlovarská Korunní a Ondrášovka zatím stále patří společnosti Ondrášovka Holding.

Kofola se řadí k nejvýznamnějším výrobcům nealkoholických nápojů ve střední Evropě, mezi jejíž hlavní výrobky patří také nápoje Jupík, značky Vinea, Chito, Top Topic nebo Citro Cola. Ze zhruba dvou tisíc zaměstnanců Kofoly pracuje třetina v tuzemsku a její tržby za loňské první tři čtvrtletí meziročně vzrostly o 3,6 procenta na 4,89 miliardy korun.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

třináct − dvanáct =