Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

PVS proti korupci

Datum: 13.01.2020

praga

Pražská vodohospodářská společnost zavádí jako první městská firma opatření proti úplatkářství. Inspirovala se také v Praze, u společnosti Pražské vodovody a kanalizace, která protikorupční normu začala zavádět na popud majoritního vlastníka, společnosti Veolia. Informoval o tom týdeník Euro.

PVS pomůže firma Screening Solutions, která jí za 1,4 milionu korun pomůže identifikovat slabá místa a připravit na certifikaci. „Screening Solutions udělala na základě našich interních materiálů analýzu, ze které vyplynulo, že jsme s normou v nesouladu přibližně z 60 procent,“ řekl pro Euro předseda představenstva PVS Pavel Válek.

Norma ISO 37001 má firmám a organizacím pomoci uzpůsobit vnitřní procesy tak, aby se zamezilo úplatkářství. Norma zahrnuje řadu pojistek a kontrolních mechanismů, které reprezentují praxi s ohledem na globální boj s úplatkářstvím. Podle vodohospodářů se zavádění týkají velkých finančních toků. Například jen v roce 2020 se PVS chystá vysoutěžit zhruba sto veřejných zakázek zhruba za 2,5 miliardy korun.

PVS je vlastněná městem Praha a obnovu infrastruktury financuje z nájmu od Pražských vodovodů a kanalizací, které v metropoli zajišťují distribuci pitné vody a čištění vody odpadní. Další investice financuje přímo magistrát. Celkem PVS loni proinvestovala 2,18 miliardy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

čtyři × 4 =