Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Změny v majetkových strukturách na Rakovnicku?

Datum: 17.12.2019

ČOV-Karviná-3

Vodohospodářské sdružení obcí Rakovnicka (VSOR), jehož členem je zhruba polovina obcí na Rakovnicku včetně města Rakovník, se chystá podle Deníku majetkově vstoupit do majetkové struktury firmy Ravos. Společnost provozuje většinu vodovodní a kanalizační soustavy obcí v okrese. Sdružení by mělo za nadpoloviční podíl zaplatit VSOR více než 41,3 miliony korun.

V roce 2024 končí provozovatelská smlouva se společností Ravos. Sdružení pracovalo se třemi variantami: vybudováním zcela nové firmy, vypsáním koncesního řízení, nebo majetkovým vstupem tak, aby se firma stala takzvanou přidruženou osobou a mohli jí být zadány veřejné zakázky.

„Tím, že VSOR získá jednapadesáti procentní podíl a osmdesát procent z průměru obratu půjde do sdružení, dojde ke splnění zákonných požadavků,“ sdělil Ivo Trešl delegovaný za město Rakovník.

Třicet procent společnosti Ravos vlastní Vodárny Kladno Mělník, zbytek patří firmě Veolia. „Vznikne sedmičlenná dozorčí rada, kde pět míst bude obsazeno lidmi ze sdružení. Dozorčí rada bude rozhodovat o klíčových záležitostech,“ dodal předseda VSOR Tomáš Valer.

Kolaudace aquparku, první návštěvníci po novém roce

Dlouhodobým tématem ve městě je také dvousetmilionová modernizace aquparku. První návštěvníky přivítá již v lednu. Datum otevření město zveřejní později. Areál disponuje novými bazény, tobogany, relaxační zónou i zázemím. Ročně bude radnice na jeho provoz přispívat 13 miliony.

V nákladech za přestavbu plaveckého areálu je rovněž zahrnuta částka 232 tisíc korun, kterou schválili zhotoviteli v dodatku ke smlouvě radní. „Jsou zde vyčísleny vícepráce a méněpráce, které bylo nutné provést, aby dílo bylo provozuschopné,” vysvětlil mluvčí radnice Jiří Cafourek.

Původně měla být částka o 13 milionů nižší. Stavaři v dubnu zjistili, že stavební úpravy neodpovídají historickým projektovým dokumentacím. Konečnou cenu zvýšila i stavba čistírny za tři miliony korun.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dva × dva =