Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Jsou čerpadla s elektricky poháněnou membránou budoucností čerpadlářského průmyslu?

Datum: 04.11.2019

Tapflo

Společnost Tapflo zavádí zcela novou řadu membránových čerpadel, tentokrát elektricky ovládaných – zcela nových s ekologičtějším přístupem k tradičnímu čerpadlu AODD.

 

V současnosti si jsou společnosti stále vice vědomy potřeby toho, aby se produkty re-engineeringu staly šetrnější k životnímu prostředí, protože spotřebitelé upřednostňují služby a produkty společností, starajících se o životní prostředí. V současné době je ekologická produkce zajímavá pro technology, inženýry, konečné uživatele a cílem chytrých továren. Bez ohledu na to, zda je aplikace čerpadla hygienická nebo průmyslová, je tento trend stejný – elektricky ovládaná čerpadla nakonec nahradí mechanická čerpadla (pokud jsou použita).

“Vzhledem ke změnám v myšlení o našem dopadu na životní prostředí jsme hrdí na to, že můžeme představit membránová čerpadla EODD. Náš nově spuštěný produkt postupuje vpřed, ale stále je založen na původní technologii membránového čerpadla, která se ukázala jako velmi úspěšná. Konzultovali jsme s našimi klienty, kteří projevují poptávku po funkcích a výhodách tradičního membránového čerpadla, ale s další výhodou nižších provozních nákladů” – říká Katarzyna Szałkowska z marketingového týmu skupiny Tapflo.

Díky nízkým nákladům na energii a čisté a snadné údržbě čerpadlo EODD nezatěžuje životní prostředí. Čerpadlo je poháněno vysoce účinným elektrickým pohonem (třída IE3) a není šance, že by došlo k úniku hydraulické kapaliny, protože jej čerpadlo nepotřebuje.

Nové čerpadlo EODD má téměř identickou konstrukci smáčené strany jako standardní membránové čerpadlo Tapflo, proto zdědí většinu svých výhod a většina náhradních dílů je stejná.

‘’Po několika měsících navrhování, testování a kontroly produktů se vše vyplatilo a my jsme konečně připraveni uvést čerpadlo na trh! S velkou radostí a hrdostí vám představujeme našeho nového člena rodiny, čímž rozšiřujeme naše produktové portfolio.” – vysvětluje Jakub Zduńczyk, produktový inženýr ve společnosti Tapflo.

Čerpadla EODD mohou přenášet kapaliny s teplotami až 110 °C a průtokem až 220 l/min. Všechna čerpadla společnosti Tapflo jsou vyrobena z vysoce kvalitních materiálů a jsou vhodná pro práci s chemickými látkami, povrchovou úpravu, celulózový a papírenský průmysl, úpravu vody a širokou škálu hygienických aplikací. EODD jsou ideální pro aplikace, které vyžadují nízkou pulzaci nebo jako energeticky úsporná alternativa k vzduchomembránovým čerpadlům.

Kungälv, Švédsko | Tapflo Group je nezávislý švédský rodinný výrobce a celosvětový dodavatel vzduchomembránových čerpadel, odstředivých čerpadel a jiných průmyslových technologických zařízení. Společnost byla založena ve městě Kungälv ve Švédsku v roce 1980 a od té doby se zabývá navrhováním a výrobou vzduchomembránových čerpadel, odstředivých čerpadel a průmyslových zařízení. Tapflo Group je zastoupena celosvětovou sítí poboček v 75 zemích, které prodávají naše produkty a nabízejí naše služby.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 × 2 =