Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Vodu miluje, proto jí šetří. Jiří Prskavec je nyní partnerem firmy, která myslí ekologicky

Datum: 11.10.2019

Jiří Prskavec a Roman Nedvěd na Lipně 1-1

Dvojnásobný mistr světa ve slalomu na divoké vodě Jiří Prskavec se stal ambasadorem firmy Agemon, která se specializuje na ekologické technologie, a to zejména ty, které šetří vodou.

“Naše spojení je nasnadě. Všichni máme rádi vodu a životní prostředí. Když jsme přemýšleli o tom, kdo by mohl být naším ambasadorem, nápad oslovit Jirku byla první volba,” říká jednatel Agemonu Roman Nedvěd.

Jedno z prvních setkání proběhlo během letošního mistrovství republiky na Lipně. A právě tam si oba pánové plácli (viz foto v příloze). Hlavním zaměřením společnosti Agemon jsou výrobky a technologie, které šetrně přistupují k běžným činnostem souvisejícím se spotřebou vody a elektrické energie.

Jako první produkt na českém trhu nabídla firma koncept švédské sprchy OAS od Orbital Systems, která šetří až 90 % vody během jednoho sprchovacího cyklu. Zároveň významně šetří i elektrickou energii.

“Když jsem slyšel, čím se Agemon zabývá a jak funguje sprcha OAS, měl jsem jasno. Kromě lásky k vodě obecně nás totiž spojuje i zodpovědný přístup k životnímu prostředí, říká o partnerství Jiří Prskavec.

Firma se s českým šampionem dohodla na vzájemné podpoře a spolupráci nejen na mediální úrovni. Digitální smart sprchu si čerstvý mistr světa právě v těchto dnech instaluje i v novém domě za Prahou a stává se tak v Česku jedním z prvních exkluzivních majitelů úsporné sprchy ze Švédska.

Společnost Agemon mezitím soustavně rozšiřuje své portfolio o další produkty. Na letošní výstavě Designblok, která proběhne v Praze 17.–21. října, představí kromě zmíněného konceptu sprchy i převratnou úspornou průmyslovou pračku Hydrofinity.

“Nedávno jsem trénoval ve Španělsku na kanálu, který specifickým způsobem šetří vodu pomocí jejího přečerpávání a zároveň ji využívá k výrobě elektrické energie. Přesně takové technologie mě fascinují, a to je i další z důvodů mojí spolupráce s Agemonem,” dodává Jiří Prskavec.

První oficiální společnou akcí Jiřího Prskavce a společnosti Agemon bude právě výstava Designblok. Všichni, kdo se tohoto svátku designu a technologií zúčastní, budou mít první a jedinečnou příležitost vidět unikátní produkty Agemonu. Navíc zveme novináře i veřejnost ke společnému přípitku s Jiřím Prskavcem s možností krátkých osobních rozhovorů, a to jak s experty z firmy Agemon, tak s vynikajícím českým reprezentantem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

osmnáct + jedenáct =