Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Čermáková: Každá pátá z kontrolovaných lodí měla nějaký problém

Datum: 07.10.2019

BUHDW

Žádný alkohol ani drogy. Celkové vyhodnocení bezpečnostního opatření Voda 2019 však hovoří i o odhalených nedostatcích na lodích ve Středočeském kraji. Nejčastějším prohřeškem bylo nerespektování plavebního značení, připomněla policejní mluvčí Veronika Čermáková.

V kraji se během léta uskutečnilo celkem 24 akcí zaměřených jak na kontrolu plavidel, tak osob, jež je řídily. „Policisté z poříčních oddělení Labe a Slapy zkontrolovali celkem 272 plavidel, přičemž u 53 zjistili závadu. Dále kontrolou prošlo 70 přístavišť a bezmála 30 půjčoven lodí,“ shrnula Čermáková.

Drtivá většina přestupků byla vyřešena na místě. Kontroly se však netýkaly jen kapitánů, ale rovněž rybářů. „Policejní kontrolou prošlo celkem 114 rybářů. Během bezpečnostního opatření Voda 2019 se policistům podařilo vypátrat jedno odcizené plavidlo – a nalezli jedno volně plující plavidlo,“ připomněla Čermáková. Kromě toho také došlo na preventivní projekt Bezpečně na vodě s akcí uspořádanou u hojně navštěvovaných Proboštských jezer nedaleko Staré Boleslavi na Praze-východ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

19 − šestnáct =