Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Unikátní čerpací místa na vodu pro hasiče

Datum: 10.07.2019

SONY DSC

V Mladé Boleslavi vznikla nová místa k čerpání vody. Díky nim by měly být zásahy výrazně rychlejší.

Podle primátora středočeského města Raduana Nwelatiho je největší výhodou nových plnicích zařízení především rychlost, kterou jsou schopny naplnit hasičskou cisternu vodou. Naplní ji podle něj asi za dvě a půl minuty, což je několikanásobně rychlejší než hydrant nebo plnění z přírodního zdroje, například z Jizery.

Radnice sdělila, že plnící místa jsou napojená na městský vodovodní řad a spravuje je městská vodohospodářská společnost Vodovody a kanalizace. Hasiči se pak mohou na systém napojit na dvou místech. V Kollárově ulici a v Pražské ulici. Velkou výhodou je rovněž dosah požární vody z těchto plnicích stanic, který je mnohem větší, než je tomu v případě ostatních zdrojů. Stanice totiž pokryje až pětikilometrový okruh. Podle města by také ještě jedna obdobná čerpací stanice měla vzniknout v Ptácké ulici.

Nový unikátní systém byl zahrnut do požárního řádu, který v uplynulých dnech schválili mladoboleslavští zastupitelé, a nahradili jím starou vyhlášku z roku 2003. Čerpací stanice takového typu mají v republice jen v Mladé Boleslavi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dva + dvacet =