Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Malé vodoměrné šachty nyní unesou více

Datum: 03.07.2019

sachta_modulo_v_rezu

Společnost HUTIRA–BRNO, významný dodavatel malých vodoměrných šachet Modulo a Compozit pro český a slovenský trh, rozšířila portfolio těchto produktů. Nové modely nyní při zachování malé velikosti a kompaktního tvaru vykazují nosnost 25 tun, resp. až 40 tun a lze je tak bezpečně instalovat i v místech, kde projíždí těžká doprava.

Nové varianty poklopů šachet Modulo jsou ideálním doplněním stávajícího sortimentu, které dosud nebylo možné umístit tam, kde jsou z hlediska nosnosti podstatně vyšší nároky. K rozšíření nabídky společnost Hutira – Brno vedly vzrůstající požadavky partnerů z řad vodárenských společností, kteří si osvojili a oblíbili systém malých šachet. 

„Ačkoliv je v praxi umístění šachet do vozovky třídy C poměrně ojedinělé, občas se objeví situace, kdy není jiná možnost než vodoměrnou šachtu umístit právě do běžné komunikace. V takových případech byli v minulosti naši zákazníci nuceni se vrátit k velké variantě šachty, protože na českém trhu doposud neexistovala varianta malé šachty s únosností do 40 t. Takové řešení pro ně logicky znamenalo krok zpět. Vždy se snažíme reagovat na individuální požadavky jednotlivých vodárenských společností, proto jsme se i v tomto případě rozhodli vyjít vstříc a zaplnit tak tuto „mezeru na trhu,“ uvádí Tomáš Stone, marketingový ředitel společnosti Hutira – Brno.

Malé vodoměrné šachty jsou výborným stavebním řešením pro instalaci nejen v místech, kde není možné provádět rozsáhlejší zemní práce nebo v památkových zónách, které neumožňují větší zásah do okolí. Například jen na Moravě, kde jsou v tomto smyslu velmi vysoké nároky, je jich instalováno přibližně 10 000 kusů. Všechny typy navíc umožňují bezproblémový dálkový odečet, který je aktuálně trendem v rámci projektů smart cities/villages.

Další informace k sortimentu jsou k dispozici na www.malevodomernesachty.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

pět × 2 =