Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Rozsáhlá rekonstrukce vodojemu na Floře

Datum: 02.07.2019

vod5-805x350

Jeden z nejstarších vodojemů v Praze prochází komplexní modernizací. Práce za 126 milionů korun odstartovaly v březnu letošního roku a skončí na podzim roku 2020.

„Na dvou komorách jsme odkryli zeminu, zbourali stropy, začistili stěny, narovnali výztuže, demontovali veškeré elektrické rozvody, potrubí a průchozí lávky,“ popsal dosavadní průběh stavby za investora předseda představenstva Pražské vodohospodářské společnosti Pavel Válek.

V dalších týdnech dělníci zahájí pískování stávajících konstrukcí. „Jedná se o relativně hlučné práce. Proto jsme se se zhotovitelem domluvili, že práce budou probíhat pouze v dopoledních hodinách, aby co nejméně zatěžovaly obyvatele okolních domů,“ řekl Válek.

Vodojem, který vznikal v letech 1910 až 1913, provoz zahájil v roce 1914 společně se začátkem dodávek pitné vody pro Prahu z vodárny v Káraném. „Vodojem si rekonstrukci již opravdu zasloužil. Jsem rád, že k ní město přikročilo,“ podotkl generální ředitel Pražských vodovodů a kanalizací, provozovatele vodohospodářské infrastruktury ve městě, Petr Mrkos.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

16 − 3 =