Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Nejlepší přehradní nádrže z vlnité lepenky jdou do finále

Datum: 05.06.2019

SŠS Vysoké Mýto SPŠS Ostrava dívky SPŠS Kladno SPŠS Lipník nad Bečvou

SŠS Jihlava, SPŠS Kladno, SPŠS Lipník nad Bečvou, SPŠS Opava, SPŠS Ostrava a SŠS Vysoké Mýto jsou ve finále celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky se svými originálními stavbami přehradních nádrží z vlnité lepenky.

Velké finále se koná ve středu 19. června v nově otevřeném informačním centru Vodního díla Šance na Ostravici. Šest finalistů zde bude soupěřit o hodnotné ceny v částce 42 tisíc Kč.

Tématem 13.ročníku lepenkářské soutěže je „Vodní nádrž NADĚJE”, kde dominantou samotného modelu musí být přehradní hráz a musí být ukázáno vnitřní uspořádání stavby. Tuto výzvu přijalo 28 středních odborných škol z celé ČR. Soutěž pořádá český Svaz výrobců vlnitých lepenek ve spolupráci s obalovou společností EKO-KOM a letošním partnerem státní podnik Povodí Odry.

Cílem soutěže je poukázat na ekologické přednosti a všestranné použití vlnité lepenky jako obalového materiálu, který se vyrábí z obnovitených zdrojů, je 100% recyklovatelný a odpovídá důležitým cílům jako je trvalá udržitelnost a snižování CO2. Soutěž má každoroční záštitu Ministerstva životního prostředí.

Svaz výrobců vlnitých lepenek (SVVL):
Hlavním cílem českého Svazu výrobců vlnitých lepenek je propagace ekologického obalového materiálu – vlnité lepenky. Svaz každoročně realizuje několik projektů, které mají na nutnost ochrany životního prostředí upozornit. Vysoká odbornost SVVL je zaručena členstvím pěti nejvýznamnějších výrobců obalů z vlnité lepenky v ČR. Členy svazu spojuje především vysoký standard kvality jejich výrobků a přesvědčení o nutnosti osvěty v oblasti ekologie. Členové SVVL: Mondi Bupak, s. r. o., Model Obaly, a. s., DS Smith Packaging Czech Republic, s. r. o., Smurfit Kappa Czech, s. r. o., THIMM Obaly, k. s.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

osmnáct + 6 =