Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

V Mělníku rozšíří kanalizační síť

Datum: 13.05.2019

vinobrani-letecka-mensi-805x350

Vedení města tak chce umožnit rozvoj bytové výstavby v městských částech Pod Sirotčí, Na Výsluní, Ovocná a Neuberk. S absencí kanalizačních přípojek v těchto ulicích bojují obyvatele dlouhá léta. Územní plán z roku 1999 totiž předpokládal také výstavbu kanalizací ve výše zmíněných oblastech.

„Povodí Ohře sdělilo, že nelze zřizovat čistírny odpadních vod při více než jednom objektu v nějakém komplexu několika samostatných objektů. Je tedy evidentní, že stavební úřad nemůže vydat stavební povolení, protože vodoprávní úřad nedá souhlas k vybudování čistíren. Z tohoto důvodu musíme dodělat kanalizační přípojky, aby se bytová výstavba rozvíjela podle územního plánu. Pro město to znamená další náklady. Akce si vyžádá investici 0,5 milionu korun,“ vysvětlil situaci starosta Ctirad Mikeš. Dnes je v Mělníku odkanalizováno přibližně osmdesát pět procent města.

Miliardy korun do zlepšení vodní cesty Praha – Mělník

S městem souvisí i jiný významný projekt. Ředitelství vodních spustilo sérii programů, na jejichž konci bude zlepšení parametrů vodní cesty mezi Prahou a Mělníkem. Organizaci se podařilo získat z prostředků EU 300 milionů korun. Úsek si však do roku 2020 vyžádá zhruba šestkrát tolik peněz. Miliarda korun bude potřeba na zvednutí několika desítek mostů na Vraňansko-hořínském plavebním kanálu a Podbabském kanálu v Praze. O 0,4 metru pak ŘVC prohloubí ponor, který nově dosáhne 2,2 metru. Cílem je komplexně zatraktivnit lodní dopravu a přepravovat po Vltavě i kontejnery.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

třináct − 4 =