Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Venkov a odpadní vody

Datum: 18.04.2019

webinar

Začátkem tohoto roku proběhla série 9 seminářů na téma „Venkov a odpadní vody – prakticky“. Semináře se věnovaly problematice řešení odpadních vod ve venkovských oblastech.

Účastníky zaujaly zejména možné varianty řešení odpadních vod v obci a jejich hodnocení, dotace a novinky v legislativě, které úzce souvisí s povolováním čistíren a změnami plánů rozvoje vodovodů a kanalizací nebo technická řešení decentrálu, která se zaměřovala především na lokality s vysokými požadavky na kvalitu čištění odpadních vod. Diskutovalo se také o tématu propustných a polopropustných povrchů, které jsou nyní součástí dotačního programu „Velká dešťovka“ a systému zasakovacích roštů AS-TTE, které jsou inovativní a velmi ekologickou formu zpevňování povrchů. Jejich použitím je možné zabezpečit jak dopravní funkci, tak i potřebný komfort pro uživatele a zároveň zachovat i původní odtokové poměry a další ekologické aspekty, a to jak pro rozsáhlé parkovací plochy, tak i pro odstavné plochy u domů.

Připravili jsme pro vás webinář na téma „Venkov – volba vhodného (udržitelného) řešení pro obec“, který je malým připomenutím toho, co se v rámci seminářů řešilo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

17 − jedenáct =