Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Pardubický kraj podpoří vybudování kanalizace za 100 milionů korun

Datum: 01.02.2019

kanalizace-stavba-kanal-ilu-denik-605-galerie-980_denik-630-630x350

V lednu navštívil hejtman Martin Netolický městys Trhová Kamenice a se starostkou Ivou Dostálovou řešil zimní údržbu silnic, dotace pro dobrovolné hasiče, plán obce na vybudování kanalizace, či dotace v oblasti kultury a památkové péče.

„Pro vodohospodářské projekty máme jako kraj připravený dotační titul, přičemž můžeme podpořit městys částkou maximálně dvakrát čtyři miliony korun. Zároveň můžeme obci metodicky pomoci v rámci majetkoprávního řešení, která se nám v poslední době v rámci našich projektů podařilo urychlit,“ řekl hejtman Netolický.

Často skloňovaným tématem je v kraji také podpora dobrovolných hasičů. „V souvislosti s požadavky dobrovolných hasičů připravujeme změny v rámci podpory dobrovolných hasičů, protože bychom nově chtěli podpořit nákup výstroje, která v kompletní sestavě vyjde přibližně na 40 tisíc korun na jednoho hasiče. Předpokládáme, že spoluúčast kraje na jednoho žadatele by byla 50 procent,“ sdělil Netolický.

Kraj chce také kvůli suchu založit Institut environmentálních výzkumů a aplikací Východní Čechy sužuje sucho a v mnoha oblastech i nedostatek vody. Hejtmanství bude těmto problémům čelit zřízením Institutu environmentálních výzkumů a aplikací. Jeho vznik podpořila rada kraje a doporučila ho ke schválení krajským zastupitelům. Cílem institutu bude především příprava opatření, která mají pomoci regionu vypořádat se s následky sucha a zabránit jejich rozšíření, ale také organizace různých seminářů, workshopů a zajišťování osvěty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

8 + 16 =