Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

HENNLICH: Nově měření hladiny s certifikací RINA pro lodní aplikace

Datum: 29.01.2019

TZ_HENNLICH_2019_01_28_Měření hladiny Multipoint S Linear S

HENNLICH dodává měření hladiny na český trh a pro zahraniční projekty od svého vzniku v roce 1991. Vedle produktů pro standardní průmyslové prostředí patří do sortimentu i měřidla do prostředí s nebezpečím výbuchu. Nově firma rozšířila portfolio měření hladiny o hladinoměry Linear S a hladinové spínače Multipoint S s certifikací RINA  pro lodní aplikace.  

„Jde o certifikát pro lodní aplikace kapitolu C – Strojní systémy a požární ochranu do prostředí s nebezpečím výbuchu. Označení klasifikace je II 1/2 G Ex db IIC a jiskrové bezpečnosti II 1/2 G Ex ia IIC. Provedení smáčených částí je vždy nerezová ocel AISI 316. Měřidla jsou navržena podle požadavku zákazníka,“ říká manažer pro měřící techniku divize MERES společnosti HENNLICH Pavel Vurma. 

Elektrické připojení je možné konektorem DIN 43650 (krytí IP65 ) nebo hliníkovou připojovací hlavicí (IP65). V případě spojitého měření hladiny LINEAR S je maximální délka snímače do 6 metrů s rozlišením 5-10-20 mm. Elektrický výstup hladinoměru je standardní proudovou smyčkou 4-20mA (typ LCT napájení 36 VDC) nebo ohmickým výstupem typ LC. Může být i v provedení s digitálním displejem (typ LCO).

V případě hladinových spínačů MultiPoint S může být na vodícím stonku (max délka 6m) umístěno až šest spínacích úrovní. Hladinoměry a hladinové spínače jsou vhodné pro kapaliny o hustotě od 0,55 kg/dm3. Na výběr je pět velikostí nerezových plováků podle požadované hustoty média. Kromě nového certifikátu RINA jsou měřidla Multipoint S/Linear S certifikována rovněž pro Euroasijskou ekonomickou unii s potřebným certifikátem EAC.

Nová měřidla v sortimentu firmy HENNLICH vyrábí společnost Val.co, která uvedla na trh svá první hladinová měřidla pro prostředí s nebezpečím výbuchu již v roce 1985. V roce 1998 pak získal výrobce certifikát kvality ISO9001. Kromě měření hladiny jsou v sortimentu italského výrobce také tlakové spínače, proudoznaky a spínače průtoku. Od roku 2017 je výrobce Val.co součástí skupiny GHM, jejíž distributorem pro ČR je společnost HENNLICH.

FOTO: Hladinoměry Linear S a hladinové spínače Multipoint S disponují certifikací RINA  pro lodní aplikace. (foto: HENNLICH)

 

O firmě HENNLICH s.r.o.:
Společnost HENNLICH je důležitým partnerem pro společnosti ze strojírenského, automobilového, chemického, papírenského či důlního průmyslu. Bohaté zkušenosti má s dodávkami komponentů i celých systémů pro výrobce oceli, energií, investičních celků a hydrauliky. Zaměřuje se také na dynamicky rostoucí obor životního prostředí, zabývá se například instalacemi tepelných čerpadel. Na domácím trhu působí od roku 1991.
Litoměřická firma je součástí evropské skupiny HENNLICH. Historie skupiny HENNLICH sahá do roku 1922, kdy v severočeském Duchcově založil Hermann A. Hennlich firmu specializovanou na dodávky pro strojírenství a doly. Od konce války společnost sídlí v rakouském Schärdingu. Po roce 1989 rozšířila aktivity i do dalších zemí střední a východní Evropy. S více než 610 spolupracovníky působí v 18 evropských zemích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

4 × 5 =