Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Příbramsko: Skupinový vodovod je znovu v jednání

Datum: 06.01.2019

vodovod-1-805x350

Jaro a léto ukázaly slabá místa v zásobování měst a obcí na Příbramsku pitnou vodou. Na některých místech dokonce lidem voda došla a musela být dovážena v cisternách. Po oblast Dobříšska a Novoknínska tak byla vypracována společností VRV studie zásobení pitnou vodou, která by umožnila napojení na skupinový vodovod z Vltavy pro celý region. Studie navazuje na aktivity z roku 2008, kdy byl projekt skupinového vodovodu poprvé prezentován.

„Realizací vlastního regionálního vodohospodářského systému zásobování pitnou vodou naplňujeme strategii Středočeského kraje i vlády České republiky, kdy je žádoucí propojovat celé vodohospodářské systémy navzájem,“ uvedla Blanka Marvanová z Vodohospodářské společnosti Dobříš, podle které bude vodohospodářský systém Dobříšska a Novoknínska napojen z Vltavy. Po vybudování ho pak lze propojit s příbramským a mníšeckým systémem. „Tímto způsobem lze dosáhnout stability a případné zálohy vydatných centrálních zdrojů pitné vody,“ informovala Marvanová.

Například místostarosta Sedlčan Miroslav Hölzel v září uvedl, že v radě dali souhlas umístění vodojemu v lomu Deštno. „To proto, že to je městský les, takže tam počítají s napojením. Zároveň by se z tohoto vodojemu napojovaly Příčovy. Intenzivně snad pokročily práce ve Vojkově, k projektu by se měly připojovat Štětkovice, a jsou nějaké přípravné práce i na benešovské straně regionu, jde o Vrchotovy Janovice, mluví se i o Olbramovicích,“ shrnul Hölzel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

sedmnáct − 3 =