Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

DEZA významně investuje do vodního hospodářství

Datum: 15.10.2018

deza-800x350

Informační a vzdělávací portál o vodě www.vodarenstvi.cz provedl průzkum mezi významnými českými průmyslovými podniky, jejichž výroba je náročná na spotřebu vody. Redakce zjišťovala, nakolik se v jejich činnosti odrazilo suché počasí posledních let a zda zavádějí opatření, jejichž cílem je zefektivnit hospodaření s vodou a snižovat její spotřebu.

DEZA má více než stodvacetiletou tradici a sídlí ve Valašském Meziříčí. Společnost je výrobcem aromatických uhlovodíků a dalších chemických látek. Patří mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v regionu. Je členem skupiny Agrofert.

Spotřeba vody je po celý rok ustálená

V roce 2017 DEZA spotřebovala 1 400 000 metrů krychlových vody. Spotřebu monitoruje kontinuálním měřením průtoku na každém významném vodovodním potrubí. „Z povahy chemických výrob je spotřeba vody spíše vázána na provozování, nebo neprovozování dané výrobní jednotky v určitém časovém intervalu. Dalo by se říct, že spotřeba vody je během celého roku ustálená a k jednotlivým výkyvům dochází pouze při odstávkách jednotlivých výrobních provozů. Během srpna jsou pravidelně odstaveny všechny výrobní provozy z důvodu roční údržby zařízení. V tomto období je spotřeba vody nižší než v ostatních měsících,“ vysvětlil mluvčí skupiny Agrofert Karel Hanzelka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

13 + 1 =