Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Při nehodě tekla nafta do čistírny odpadních vod

Datum: 29.09.2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Řidič kamionu při jízdě po kruhovém objezdu v Lánovské ulici prorazil nádrž. Nafta unikala přímo do kanalizace. Profesionální hasiči z Trutnova a Vrchlabí museli okamžitě řešit situaci a zastavit dopravu. Z nádrže vyteklo asi 300 litrů paliva.

„Hasiči obložili kanál sorpčními hady a vyrozuměli o situaci příslušné orgány ochrany životního prostředí, zástupce městských vodovodů i Povodí Labe. Na místo byl povolán z trutnovské stanice dekontaminační kontejner a v Hradci Králové byl připraven také kontejner pro likvidaci uniklých ropných látek, který nakonec pro zásah hasiči nepotřebovali,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Poškozený kamion zůstal odstavený mimo okružní křižovatku. Dále z něj hasiči odčerpali zbytek nafty a na místo přijel náhradní tahač. „Hasiči se pak vydali po stopách unikající látky. Pohonné hmoty tekly kanalizací do místní čistírny odpadních vod. Místo proto monitorovali a kontaminovanou vodu v čistírně, která zůstala pod dozorem místních dobrovolných hasičů, zasypávali speciálním sorbentem určeným pro záchyt látek na vodní hladině,“ dodala Götzová.

Zdroj, foto: Deník, trutnovinky.cz 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

4 × tři =