Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Vojnův Městec zřejmě postaví nový vodovod a rybník

Datum: 24.09.2018

vojnuv-mestec-805x350

Od státu by chtěl Vojnův Městec na Žďársku získat 40 milionů korun. Celé léto totiž musela být do místního vodovodního řadu dovážena pitná voda zvenčí a platil zákaz mytí aut, napouštění bazénů a zalévání zahrádek. Díky dotaci by mohl městys postavit nový vodovod, který by jeho problém s kapacitou vody vyřešil.

„Potřebujeme, aby měl vodovod větší kapacitu. Vyřízeno už máme územní rozhodnutí. Nyní pracujeme na projektu pro stavební povolení, do konce roku provedeme výběrové řízení na dodavatele stavby a poté budeme žádat o dotaci,“ uvedl starosta Vojnova Městce Karel Malivánek. O finanční prostředky bude městys žádat ministerstvo zemědělství.

„Stavba se uskuteční pouze v případě, že dotaci dostaneme. Náš rozpočet je 10 milionů korun a stavba bude daleko dražší. Pokud by dotace uhradila osmdesát procent nákladů, bylo by to pro nás únosné,“ řekl Malivánek.

V plánu je také revitalizace dvou stávajících rybníků a výstavba jednoho nového. Jsou významné tím, že dokáží zadržovat vodu v krajině. „Dva rybníky zrekonstruujeme, odbahníme. Je to akce za 17 milionů. Součástí toho je také výstavba nového rybníku. Nejprve zrevitalizujeme stávající vodní plochy a pak teprve začneme stavět,“ vysvětlil plánovaný postup starosta městyse.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 × 1 =