Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Dobrou vodu v Praze hlásí jen biotopy a koupaliště v Šárce

Datum: 13.08.2018

p1020276

Nekončící horko se negativně projevuje na kvalitě vody na koupalištích v metropoli. Hygienici označili za nevhodné ke koupání už třetí místo. Nově přibyl motolský rybník. Zákaz pak dlouhodobě platí v rybníku Šeberák. Pražská hygienická stanice zveřejňuje informace o kvalitě vody na sedmi koupalištích na území hlavního města od 30. května každý druhý týden až do závěru letní sezony 1. září na webu.

Problémy má přehrada v Hostivaři. Podle hygieniků je zhoršená jakost vody kvůli sinicím. Ve vodě se zde sice dá koupat, ale citlivější jedinci by měli být ostražití. Hygienici varují, že mohou toxiny produkované sinicemi způsobit akutní otravu, která se projevuje střevními a žaludečními problémy a bolestí hlavy, v extrémních případech může dojít k trvalým poškozením jater.

Jako nevhodná ke koupání byla označena voda v rybníku Motol. Na koupališti Džbán je zase patrné zakalení. Bez problémů jsou biotopy Lhotka a Radotín nebo nádrž Divoká Šárka. V každém případě by se měli lidé podle hygieniků po každém takovém koupání důkladně osprchovat pitnou vodou.

Foto: Koupaliště v Šárce 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

třináct − čtyři =