Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Koupaliště v Krnově přivítalo první návštěvníky

Datum: 10.08.2018

krnov-koupaliste20180803-24_denik-630-630x350

Minulý pátek 3. srpna se otevřelo zmodernizované koupaliště v Krnově. Rekonstrukce ale nabrala zpoždění kvůli problémům se spodní vodou. „Očekáváme denní návštěvnost až dva tisíce lidí. Areál ji bez problémů pojme,“ řekl vedoucí sportovních a rekreačních zařízení Vladislav Skopal z Technických služeb Krnov. Ty jsou provozovatelem koupaliště.

„Z nového koupaliště jsem nadšený už jen podle dostupných fotek. Určitě ho o víkendu navštívím a pak také o dovolené. Chodím tam od dětství, patřím k pravidelným návštěvníkům a přivítal jsem jeho rekonstrukci. I když i před rekonstrukcí to mělo své kouzlo. Sice se rekonstrukce protáhla, ale to je přijatelná daň za tohle vylepšení. Jako alternativu jsem v létě volil koupaliště v Úvalně a Opavě, ale doma je doma. Takže Krnované užijte si zbytek léta na novém koupališti,“ komentoval situaci Jan Pitřík z Krnova.

Snahou bylo zachovat na koupališti co nejvíc zeleně. Sice byly pokáceny smrky napadené kůrovcem a dostavba areálu si vyžádala odstranění dalších pěti stromů, ale podél plotu byly vysazeny nové stromy, aby odclonily koupaliště od budovaného obchvatu Krnova. Kolem bazénů je také položeno na 1500 metrů čtverečních kobercového trávníku. Živý plot z tisu poslouží k tomu, aby koupající do vody vcházeli pouze přes čistící zóny.

Smluvní cena modernizace činila 39 milionů korun, ale město se zhotovitelem uzavřelo dalších šest dodatků v celkové výši 3,7 milionu korun. „Dodatky se týkaly například přípravy odčerpání vody z výkopu, rekonstrukce vodovodu ze studny, bourání původních železobetonových šachet a staticky nevyhovující železobetonové stěny bazénové vany nebo těsnění prostupů přes betonové stěny proti tlakové vodě,“ upřesnila začátkem června mluvčí radnice Dita Círová. Komplexní opravu koupaliště provedla společnost Rakord – R & R. Po ukončení všech prací pojmou vodní plochy 500 osob a areál může přivítat přibližně 1800 návštěvníků denně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

dvanáct + osmnáct =