Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Společnost Culligan dokončuje modernizaci kašny ve Vodňanech

Datum: 16.04.2018

kasna-melnik-800x350

Koncem dubna skončí modernizace kašny na náměstí Svobody ve Vodňanech. Kvůli mrazům došlo ke zdržení prací. Původně mělo být hotovo začátkem prosince. 

Podle Víta Panera ze společnosti Culligan se v současnosti dodělává úpravna vody pro kašnu a osazuje se hlavní potrubí do jejího sloupu. Firma také připravuje filtraci vody.

„Původní projekt zahrnoval pouze opravu sochy a rozpadajících se erbů. Po sundání sochy jsme se rozhodli i pro nové osvětlení a přívody vody s napojením na městský vodovod. Tím se nastartoval sled dalších na sebe navazujících rekonstrukcí,“ řekl vodňanský starosta Václav Heřman. Práce budou ukončeny usazením soch a erbů.

Pítka a kašny se v tuzemských městech těší mimořádné oblibě. Například kvalita vody z pítek je pravidelně kontrolována a lidé se nemusí obávat její konzumace. „Všechna pítka jsou napájena z veřejného vodovodního řadu a většina je také označena tabulkou pitná voda. My máme ve správě devět pítek a všechna fungují. Každý týden se kontrolují například výška tryskající vody nebo ucpané trysky, čistí se i odpadní mřížky a otvory,“ uvedla například v létě loňského roku Barbora Lišková z pražských Technických služeb komunikací. Na údržbu a provoz devíti z nich vynaloží TSK v metropoli každoročně asi 800 tisíc korun.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

17 − 8 =