Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Na pobřeží Beafurtova moře se bude těžit ropa

Datum: 20.12.2017

aljaska-712x350

Senátoři v USA zamítli návrh demokratické senátorky Marie Cantwellové, která dlouhodobě bojuje proti rozsáhlé těžbě ropy v Arktické národní přírodní rezervaci na Aljašce. Proti těžbě bylo 48 senátorů, pro 52. Informuje o tom portál enviweb.cz.

Washingtonská senátorka usiluje o to, aby se změnily klíčové formulace v rozpočtové rezoluci, která nařizuje senátnímu výboru pro energii a přírodní zdroje zvýšit příjmy během dalších deseti let o miliardu dolarů. Cantwellová patří k neznámějším odpůrcům tohoto nařízení. Spojené státy podle ní ropu z oblasti na pobřeží Beafurtova moře nepotřebují.

Předsedkyně senátní komise a republikánka Lisa Murkowská je pro změnu toho názoru, že zákaz těžby na Aljašce by senátu vzal možnost podniknout konstruktivní kroky pro ekonomiku a národní bezpečnost.

Pro těžbu se v předvolební kampani vyslovil také prezident USA Donald Trump, který opakovaně zdůrazňuje, že státy potřebují zvýšit produkci fosilních paliv. Jeho předchůdce Barack Obama těsně před svým odchodem těžbu ropy a zemního plynu v amerických vodách zakázal. Trump však zákaz v dubnu letošního roku zrušil.

Zdroj: Vodarenstvi.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 × 4 =