Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

Trasování potrubí

Datum: 20.07.2017

trasovani-5_250

Zaměřování potrubí pomocí GPS přijímače

trasovani-2_250Firma Patok se rozhodla využít možnosti rozšířeného a oblíbeného programu Google Earth pro tvorbu 3D mapových podkladů včetně zakomponování důležitých údajů získaných terénním sběrem dat dle požadavků zákazníka např. (dimenze, stupně zanesení, délky, stoky, druhy potrubí apod.).

trasovani-4_250V principu to funguje tak, že terénní technik zaměří uzlové body přesným gps přijímačem a zaznamená všechny potřebné údaje v místě dle požadavků zákazníka. Následně tyto data zpracovává v kanceláři kde je zakomponuje do jediného souboru ve formátu *.kmz , který se odesílá zákazníkovi. Pro otevření tohoto souboru je nutno, aby zákazník ve svém počítači měl nainstalován právě Google Earth a ve chvíli prohlížení měl připojení k internetu.(program si on-line stahuje mapové podklady). Program Google Earth je zdarma k stažení z internetu.

  • Výhody:
  • 3D zobrazení
  • zobrazení ve fotomapách (lepší orientace)
  • okamžité zobrazení informací (dle požadavků zákazníka, zejména GPS souřadnice, možnost libovolného měření v mapách)
  • program je zdarma

trasovani-6_250Trasování potrubí pomocí rádiového signálu

Využití pro trasování nemetalických potrubí. Na kamerový vozík je umístěno zařízení vysílající rádiový signál, přičemž vyškolená obsluha pomocí trasovacího přijímače aktuálně sleduje polohu vysílače umístěného na kameře. Vlastníme nejvýkonnější dodávaný vysílač pro trasování v hloubkách až 15m.

Patok

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

3 × pět =