Plujte s námi na vlně informací v moři novinek s kapkou relaxu…

5 min ….. a potrubí je utěsněno!

Datum: 01.05.2017

foto LS LS3

Společnost EKOPROGRES HRANICE, a.s. nabízí již 25 let kvalitní těsnění pro technologická zařízení, jako jsou potrubí, kabely apod. procházející stavebními konstrukcemi. Aplikace tohoto těsnění LINK-SEAL® jsou velmi široké. Těsnění lze použít pro zajištění prostupů různých potrubí, kabelů stěnami nádrží a šachet. Dále lze utěsňovat různé technologické zařízení jako kotle, nádrže apod. Mimo vlastního těsnícího účinku umožňuje dilataci, vyrovnání úhlových odchylek, tlumí chvění a hluk.

Vlastní těsnění se skládá z několika elementů, které se spojí do řetězu a obtočí po obvodu těsněného předmětu. Elementy se spojují šrouby a maticemi, které se z každé strany podloží podložkami. Utahováním šroubů se gumový element deformuje a zcela utěsní prostor mezi těsněným předmětem a stěnou. Gumové elementy se vyrábí v 21 velikostech a lze jimi bez problémů těsnit prostupy od DN 15 do DN 3000.

Použitý materiál vyhovuje nejrůznějším provozním podmínkám. Vlastní zhotovení prostupu ve stavbě je jednoduché. Nejčastější je dobře vyřezaný prostup v betonové stěně, který může být i bez chráničky. Je možno použít i chráničky přiměřeného průměru zabetonované do stěny.

Při výběru těsnění přihlédneme k doporučenému rozsahu průměru potrubí v závislosti na velikosti jednotlivých elementů. V případě, že stávající prostup nevyhovuje svým rozměrem pro příliš malé potrubí, lze použít dvojité těsnění s mezichráničkou.

Těsnění se vyrábí v 5 typech a 21 velikostech:

  • Typ C: standard
  • Typ S: chemické procesy
  • Typ KTW: na pitnou vodu
  • Typ BC: PVC trubky
  • Typ BS: PVC trubky/chemické procesy

Těsnění lze použít prakticky všude. Šrouby je možno utahovat pouze z jedné strany. Těsnění lze za provozu stále kontrolovat, zda nedochází k úniku těsněného média. Je možno zajistit i signalizaci případné poruchy. Jsme připraveni kdykoliv vám poskytnout další informace a vyřešit váš problém s těsněním technologického zařízení ve stavebních objektech.

EKOPROGRES HRANICE, a.s. nabízí výpočet správného typu prostupu, velikost i počet vhodného těsnění a rychlou dodávku těsnění na místo určení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

osm + 8 =